2310587006 Κοραή 10, Σταυρούπολη info@idikiapolimantiki.gr

 

 
 

Ειδική Απολυμαντική
Ειδική Απολυμαντική | Σταυρούπολη ΘεσσαλονίκηΗ Μυοκτονία είναι οι ενέργειες που πραγματοποιούνται για την μείωση και τον έλεγχο των τρωκτικών πληθυσμών, ποντικών και αρουραίων. Προσβολές από ποντίκια ενδέχεται να δημιουργηθούν εξωτερικά σε αυλές κτηρίων ή εσωτερικά μέσα σε κάποιο κτήριο, όπως κατοικία ή επαγγελματικός χώρος. Ανάλογα με τη φύση του προβλήματος πρέπει να επιλεχθεί και η κατάλληλη μέθοδος για την καταπολέμηση των τρωκτικών. 
 
1. Για την καταπολέμηση των τρωκτικών είτε αυτά είναι οι μικροί οικιακοί ποντικοί (Mus musculus), είτε αρουραίοι (Rattus rattus, Rattus norvegicus) χρησιμοποιούμε δολώματα σε μορφή κέρινου κύβου (Wax block) μέσα σε δολωματικούς σταθμούς . 

 2. Οι δολωματικοί σταθμοί που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ασφαλείας με κλειδί από σκληρό ανθεκτικό πλαστικό . 

 


 

 
 
Δολώματα

Τα δολώματα είναι σκευάσματα (ποντικοφάρμακα) τα οποία κατασκευάζονται από εγκεκριμένους οίκους Γεωργικών Φαρμάκων. Τα δολώματα μπορεί να είναι σε μορφή pellet, pasta ή blocks και αποτελούν το πιο συνηθισμένο τρόπο ελέγχου των τρωκτικών σε όλο τον κόσμο.

Οι δολωματικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις ανεπτυγμένες χώρες είναι πλέον «3ης γενιάς» και χαμηλής τοξικότητας. Έτσι είναι ασφαλείς για ζώα και έχουν αντίδοτο την βιταμίνη Κ1. Περιέχουν τροφοελκυστικά ώστε να είναι εύγεστες και να προκαλούν τα τρωκτικά να τις δοκιμάσουν. Τα δολώματα στις σύγχρονες πρακτικές της μυοκτονίας, τοποθετούνται μέσα σε δολωματικούς σταθμούς).